Mamine priče

Kako napraviti tortu od pelena?

Jucer smo isli kod moje drage prijateljice u posjet, da vidimo njenu malenu curicu i pozelimo joj dobrodošlicu na ovaj svijet, pa sam joj za malo iznenadenje odlucila sloziti tortu od pelena. Ljudi misle da je to nesto komplicirano i cesto u ducanima kupuju gotove, a zaista, treba vam samo malo vremena i pravi sastojci, jer je zaista jednostavno sloziti ju.

Prvo, osigurajte dovoljan broj pelena. U principu, 100tinjak vam je dovoljno za tortu na dva kata. Igrajte na sigurno pa preporučam uzeti 3ke kao neku sigurbu verziju, osim ako idete prvih mjesec dana od rodenja, onda mozete kombinirati i 2 i 3. Bilo bi dobro raspitati se koje pelene koriste pa vam odmah suzi izbor u kupovini.  Osim toga, trebaju vam obicne gumice (one, za pekmez), tvrda podloga, stvarcice koje cete staviti na tortu, ukrasna vrpca, te prozirni papir za zamatanje.

Pa ajmo redom. Imate sve sto treba, a kako dalje?

1. Krenite motati pelene. Od dijela gdje su spojene prema vrhu, kad zarolate zavezite gumicom.

Kada ste gotovi, dobiti cete ovakav kup pelena 🙂

2. Nakon sto su sve narolane, potrebno je pripremiti bazu. Mi smo uzeli običan karton i oblijepili ga ukrasnim papirom, pazite samo da bude dovoljno cvrsto.

3. Nakon sto je baza gotova, pelene treba posloziti. Ako cetebstavljati jednu po jednu, sve ce se raspadati i nece biti dovoljno cvrsto, pa ih treba prvo grupirati po 5-6 komada kako bi stajale cvrsce. Oko svake grupe jos jednom zavezite gumicu. Planirate li raditi vecu tortu od npr 3 kata, na najnizem katu slobodno stavite grupu od 10ak pelena u centar kao bazu.

4. Nakon sto poslozite grupice preselite ih na podlogu i popunite rupe da vam ispadne okrugli oblik. Zatim oko svega jos jednom stavite gumicu.

5. Kad ste poslozili pelene po katovima, stavite ih jedne na druge i red je na ukrase. Ja sam zalijepila washi ukrasnu samolijepljivu vrpcu oko svakog reda, da se ne vide gumice…a vi mozete ili tako ili kad stavite ukrase ucvrstiti ih ukrasnom vrpcom. Ovog puta kao poklone sam uzela par bodija, vesticu, kapicu i dudu…zgodno je uzeti nesto sto ce vam lijepo stajati na vrhu, pa ako nemate nista takvoga, neki mali plisanac ili tjesilica su isto super.

I to je to! Preostaje samo zamotati u foliju i odnijeti poklon!

Nadam se da su vam slikice bile od pomoci, radili smo dok su klinci spavali, pa su neke malo tamnije. I ofc, pohvala muzicu koji mi uvijek pomogne u ovakvim stvarima 😉

20171217_131342384106155.jpg

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *