Ponekad lažem – Alice Feeney

Malo sam počela preskakati redoslijed čitanja i pisanja recenzija. Ali znate kako ponekad kad završite sa nekom knjigom ne možete misliti o ničemu drugom nego samo o njoj? Upravo je takva ova knjiga. Nisam ljubitelj trilera jer mi često svi budu na isti kalup. No, iskreno, ova knjiga mi niti nije djelovala kao triler sa početkom čitanja. A onda se desilo da je postala toliko zanimljiva da sam je jedva ispustila iz ruke i otišla na posao. Vjerojatno pogađate da sam nastavila sa čitanjem čim sam stigla doma. Trebalo mi je manje od dan i pol da je završim, uz sve obaveze. I morala sam vam je spomenuti. Jer…koji vrag???

Tko je citao, sve mu je jasno. Tko nije neka obavezno procita. Krene kao obicna knjiga. A onda….Ne znam, mislim da cu je morati ponovno procitati. Dok sam je citala razumjela sam. Kada sam zavrsila, pocela sam se pitati. Sat vremena poslije…hm, razumijem li zaista? Pomuti ti umijeće prosudbe, to mogu garantirati.

Knjga počinje sa nekoliko izjava glavnog lica:

‘Zovem se Amber Reynolds. Tri su stvari koje trebate znati o meni:
1. U komi sam.
2. Muž me više ne voli.
3. Ponekad lažem.’

Nastavlja se nevjerojatnom pričom koja uključuje tri vremenska toka, dvije sestre i jednog muža za kojeg ne možemo garantirati da li nešto sakriva ili je ipak iskren. Što je istina a što laž, te gdje je zapravo granica između izmišljenog i stvarnog? Definitivno moja preporuka za čitanje!