Suludo bogati Azijci – Kevin Kwan

Prva  knjiga koju sam zavrsila ove godina bila je “Suludo bogati Azijci” od Kevina Kwana (na hr u izdanju Znanje). Davno sam je drzala u ruci u knjizari, i vratila je natrag na policu. NOT a good decision. Knjiga je odlicna! Toliko da sam se, cim sam zavrsila sa citanjem, bacila u nabavku ostatka trilogije (jer naravno, nisu jos sve prevedene).

Sto se same knjige tice, opisala bih je kao kinesku varijantu Gossip Girla, samo jos bljestaviju, jos luksuzniju, punu ljubavi, spletki, obitelji i prijateljstva, a prikazuje kako to izgleda kada obicnu uciteljicu ubacite u potpuno nestvaran svijet singapurske zlatne mladezi. Iznimno je zabavna i otvara prozor u zemlju o kojoj zapravo svi znamo jako malo, a o kojoj zaista imamo jos mnogo za nauciti. Mogu reci da me knjiga natjerala da malo proguglam cinjenice i da pocnem razmišljati o posjeti tom ludom gradu. (Tesko zabu u vodu natjerati 🤣).

Kako bih stekla cim bolji dojam, pogledala sam i film, koji je izasao prosle godine. Mogu reci da je solidan, ali mi fali onog bljestavila i luksuza koji docarava knjiga, plus izvrnuli su neke, po meni vazne, dijelove cijele price. Knjiga je uvijek u prednosti kod takvih stvari, jos nisam pogledala film raden po knjizi za kojeg bih mogla reci da je ostavio bolji dojam od predloska. No za nekog kome se ne da citati, sasvim solidan uradak.

Jeste li vi citali/gledali film? Dojmovi?