Putovanja

Rabac u doba korone – Valamar Girandella Maro Suites

Kasnim po nekoliko mjeseci, ali bolje i kasna preporuka nego nikakva. Pogotovo što se tiče odmora s djecom, tu je još uvijek limitiran broj hotela i uvijek ima puno pitanja oko samog smještaja i sadržaja hotela. Ovoga puta opet smo otišli za vrijeme Uskršnjih praznika. Sada imamo i školarca pa smo dosta limitirani vremenom, a i nekako nam je to postala i rutina. Uskrs u hotelu, 6 mj u kućicama. Rano proljeće je još uvijek varljivo za većinom vanjske sadržaje, što je kod kampova uglavnom slučaj.

Valamar Girandella resort u Rapcu ime je koje je iskrsnulo nekoliko puta kada sam istraživala kamo bismo mogli otići na kratak odmor. Još je bio prisutan strah od korone i kako će to sve biti regulirano u hotelu, neću lagati. Ali o tome ću se osvrnuti na kraju posta. Sam smještaj moguć je u nekoliko jedinica, Family, koji je 4* i Maro suites 5*. Važno za napomenuti, Family je posebna jedinica koja se nalazi ispod Maro dijela i ima samo vanjske bazene, dok Maro Suits ima i unutarnje i vanjske, što je ako ne idete u vrhuncu sezone prilično važno svakom roditelju :).

Mi smo bili smješteni u obiteljskoj sobi u Maro dijelu (naravno, zbog mogućnosti unutarnjeg bazena). Same sobe su odlične, sa odvojenom dječjom sobom sa krevetima na kat, malim kutkom sa grijalom za vodu i aparatom za kavu, kutnom garniturom i tabletom sa info o hotelu i igricama za djecu. Dječja soba ima i neki mali šatorić za igru, a kupaona ima i kadu i tuš kabinu. Također, dobiju se i natikače i ogrtači za bazen (i za djecu, samo je potrebno pitati na recepciji). Što se same udobnosti smještaja tiče, mogu reći da je među najugodnijim sobama u kojima smo do sada boravili.

Ponuda hrane u Maru je All Inclusive, no bitno je napomenuti da je restoran van hotela u posebnoj jedinici. Svi obroci se na bazi self servicea tj švedskog stola. Od pića djeca mogu točiti sokove ili vodu, a odrasli imaju na raspolaganju pivo i vino (bijelo i crno). Ja sam se redovito častila čašom (ili dvjema) crnog vina uz večeru, pasalo je savršeno nakon aktivnog dana sa klincima. Hrana je stvarno odlična izbor je velik, tako da vjerujem da će čak i mali izbirljivci pronaći nešto za sebe (pizze su im savršene!). Također, u prostoru lobby bara u Maru kroz dan možete popiti kavu, sokove , pojesti kolač ili senvič u skopu te all inclusive ponude (čak ima i škrinja sa besplatnim sladoledima za djecu).

Od ostalih sadržaja hotel ima game room/ kino dvoranu, igraonicu u lobbyju, male bicikle i tricikle koje klinci mogu voziti po tom prostoru lobby bara, čuvanu igraonicu za manju djecu, penjalicu te vanjsko igralište.

Što se samih bazena tiče, unutarnji i vanjski su spojeni i u slučaju lijepog vremena slobodno se može ići unutra / van. U unutarnjem dijelu nalazi se odvojen bazen za bebe, dva manja tobogana, jedan veći, dva bazena, dok su vani dva bazena i tri tobogana/spusta. Sve u svemu, sasvim dovoljno da djeca butu zaokupljena nekoliko sati :).

Plaže su šljunčane i protežu se duljinom cijelog kompleksa. Još sve nije bilo do kraja sređeno za sezonu tako da nemam informacija što se tiče gužvi i eventualnih ležaljki.

I za sve one koji se pitaju kakva je situacija bila što se tiče mjera. Djeca nisu morala nositi maske. Odrasli u zatvorenim prostorima da. U restoranu smo bez maski bili samo za stolom. Svaki gost dobio je poseban termin za ručak i večeru a doručak je bio produžen 1h tako da se nisu stvarale velike gužve. Znalo je zagužvati u lobby baru tokom popodneva, no mi smo jutarnju kavu popili ujutro dok je još hotel bio miran i nije bilo ljudi, a popodnevnu smo si popili iz aparata u sobi.

Sve u svemu, Valamar se još jednom pokazao kao odličan izbor za odmor sa djecom i svakako se planiramo ponovno vraćati u njihove smještaje.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *