Putovanja

Proljeće u Falkensteineru

Ljetno sam dijete i obožavam sunce, tople dane i more. Zato ni ne čudi da sa prvim proljetnim sunčanim danima ja samo brojim dane do onoga trenutka kada ću moći spakirati klince u auto i otići nekuda na more, pa makar i samo na par dana.  Obično to bude negdje oko Uskrsa, kada ja i muž uskladimo slobodne dane. Da budem iskrena, ove godine originalan je plan bio da odemo do Mallorce. Našla sam povoljne avio karte i hotel, no zapelo je na rent a caru i autosjedalicama, koje su bile ekstremno skupe. Stoga sam Mallorcu odlučila ostaviti na stranu još koju godinu, i otići nekuda gdje možemo sa našim autom. Izbor je pao na Zadar, točnije Petrčane i hotel Falkensteiner Family hotel Diadora.  Inače nisam tip koji se drži hotela i gleda da u njemu ima čim više sadržaja, no obzirom da je bilo upitno kakvo će biti vrijeme, a moji u zatvorenim prostorima na funkcioniraju dobro (čitaj, za sat vremena već vise sa lustera), morala sam igrati na sigurno. Vidjela sam da imaju bazene (unutarnje), dječju igraonicu, dječje kino….to će ih držati nekoliko dana.  Može, prodano.

Sam hotel nalazi se u Punta Skali, uz plažu. Pjeske vam do Petrčana uz obalu treba nekih 15-20 min, ovisi o tempu hoda.  Do Zadra je 20ak minuta autom. Sobe su prostrane, sa malenom dječjom sobicom u kojoj su dva dječja kreveta. Dosta su visoki, ali mogu se  tražiti i ogradice, vidjela sam da ih imaju.  Jedina zamjerka je maleni balkon, ali nema veze, ionako ga u ovom razdoblju gotovo nismo ni koristili.  Od sadržaja unutar hotela, izdvojila bih dječje bazene, sa malenim toboganom, za klince je stvarno super. Imaju čak i malenu dječju saunu, nije jako vruća kao za odrasle, ali super je za isprobati. Moj stariji je taman bio prehlađen pa smo je koristili da mu pomogne da čim prije to preboli.

 

 

U prizemlju hotela nalaze se i restoran i Falkyland, prostor za djecu. Tamo ćete naći igraonicu sa dijelom za penjanje, raznim aparatima poput stolova za ice hockey i aparata za igre poput flippera, stol za ping pong, dječje kino i disco. Osim toga, postoji i prostor za manju djecu, koji je ujedno i čuvana igraonica. Dvije ili tri tete u tom dijelu konstantno paze na djecu, te ih ako želite možete tamo ostaviti na igranju dok vi popijete kavu ili odete u saunu. Ako žele, klinci mogu i s njima na ručak ili večeru, jer ih vode organizirano u dječji restoran. Što se običnog restorana tiče (koji je btw spojen sa tim dječjim, tako da si djeca ako žele mogu uzeti i te dječje menije), nude uslugu punog pansiona i all inclusivea. Zapravo im svi obroci i funkcioniraju u stilu all inclusive jer je hrana na principu švedskog stola a sokove si svi mogu sami točiti koliko žele. Čak imaju i točeno pivo i crveno i bijelo vino za odrasle. Pa tko voli, može si izguštati uz obrok :). Hrana je super, dosta su orjentirani na mediteransku kuhinju i puno je riba i raznih morskih plodova na meniju (veliki se prvi dan najeo dagnji na buzaru ko veliki, a bome sam ga ja sljedeći dan dostigla sa vongolama).  Ali, nađe se i mesa i vege varijanti za one koji ne jedu meso. Uglavnom, ako nisi karakter, teško da nećeš otići iz hotela sa kilom dvije viška.

Što se vanjskih sadržaja za klince tiče, osim bazena, imaju i igralište za manje klince, penjalice za veće, zagrađeni i dosta veliki pješčanik, teren za odbojku na pijesku te bazen – gusarski brod – za bebe.  I plažu, naravno, ali toliko je puhalo dok smo bili tamo da smo je vidjeli 2x po 10ak minuta, koliko smo uspjeli izdržati blizu mora.

 

 

 

 

Sve u svemu, odmor je bio ono što smo i očekivali od njega. Uspjeli smo se okupati na bazenima (čak i vanjskim), uhvatiti malo sunca, ne brinuti o kuhanju i pospremanju nego uživati sa klincima, pokazati im nešto novo i zanimljivo, prošetati Zadrom i opustiti se. A to bit odmora i je, zar ne? Klinci su na povratku plakali, a mi smo im obećali da ćemo se jednom vratiti. Možda ne odmah sljedeće godine, ali uskoro.

 

P.S. Ako odlučite i vi na odmor u Falkensteriner, preko ovog linka vratiti će vam 10% od cijene rezervacije: booking.com.

I još jedna stvar, iako nam nisu rekli na recepciji kada su nas usmjerili na parkiranje u garaži, garaža se plaća, 10 eura po danu. Čisto da ne zazujite na check outu kao mi.

One Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *