Putovanja

LJETO U ITALIJI – RAVENNA I MIRABILANDIA

Vrijeme je da napokon natipkam i nastavak naše ljetne mini turneje po Italiji. Nakon dugog istraživanja i planiranja puta, odlučeno je da će druga etapa našeg puta biti Ravenna, odnosno, Lido di Classe, odmaralište uz obalu u blizini Ravenne, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi zabavni park Mirabilandia.

Smještaj smo rezervirali u hotelu Adler, obiteljskom hotelu uz samu plažu. U cijenu smještaja bile su nam uključene i ulaznice za zabavni park (rezervaciju smo napravili preko stranice od Mirabilandie), što je stvarno bila super povoljna opcija. Ono što me ugodno iznenadilo je predivan pogled iz sobe, njena prostranost i činjenica da hotel ima i bazen i igraonicu za djecu (uz večernje dječje programe i napuhanac s prednje strane hotela).

Sama plaža je pješčana, a ležaljke su besplatne ako se unaprijed rezerviraju. Inače je cijena po danu cca 100tinjak kn za dvije ležaljke i suncobran. Lido di Classe je malo mjesto, gotovo isključivo sa talijanskim turistima, tako da ćete i u restoranima teško pronaći konobara sa znanjem engleskog ili menu na bilo kojem jeziku osim talijanskog. Ali, uz google translate, lako se snađe… i čisto dobro pojede :). Cijene su oprilike kao kod nas, čak i nešto povoljnije.

Mirabilandia je zabavni park 15ak minuta vožnje od hotela. Mi smo se odlučili ići radni dan, i dobro da jesmo jer u subotu kad smo prolazili pored, red na cesti za ulaz je bio ogroman. Vožnji ima za svaki ukus i svaki uzrast – od vodenih, adrenalinskih, pa sve do sporih. Također, imaju i Hot Weeels show, koji je za klince pravi pogodak jer su vratolomije koje izvode sa motorima, autima i kamiounima uživo stvarno pravi spektakl.

Sve u svemu, mi smo zaista uživali. U planu je još bilo i posjetiti park Oltremare sa showom sa dupinima i papigama, ali jednostavno nismo imali vremena. Prošetali smo Ravennom, uživali u večeri i sladoledu, i nakon sedam dana uživancije, krenuli natrag prema Hrvatskoj. Uz naravno, obaveznu pauzu za shopping u outletu Noventa di Piave kod Venecije :D.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *