Mamine priče

O jogi

Jednom davno bila je jedna cura koja je odlucila da joj fali intenzivno vjezbanje i pocela je traziti cime bi se mogla baviti a da to nije ples niti fitness. Grupni aerobic satovi bili su joi strahovito dosadni, a pilates isto tako. Trazila je nesto sto ce je motivirati da ide dalje i napreduje, ne samo u broju ponavljanja odredene vjezbe. I tako je zalutala na jogu.

Ne onu dosadnu, sjedni pa meditiraj jogu, nego onu aktivnu, nakon koje izades iscijeden, istegnut, relaksiran i sretan. Na pocetku je to bila vinyasa yoga, pa power yoga, pa raznorazni flow-ovi…pa vise 2x tjedno nije bilo dovoljno, uskoro niti 3x tjedno…Pa je krenula na razne radionice da vise nauci i lakse savlada neke stvari. Jednog dana se prelomilo i upisala.je tecaj za ucitelja joge. Godina i pol intenzivnog vjezbanja, ucenja i otkrivanja bila je zaista nesto posebno. Pa je dosao i vlastiti joga studio. I tako je to super funkcioniralo dok se nije desila trudnoca.

Pogađate, cura u prici sam ja. Ponekad imam osjecaj da se moj zivot lako moze podijeliti u 4 dijela koji gotovo da i nemaju zajednickih tocaka. Kao da mi se nakon svake zivot okrenuo za 180 stupnjeva. Kada sam ostala trudna nisam mogla kombinirati posao, trudnocu/bebu i studio, i tako je joga ostala po strani. Necu lagati i reci da redovito vjezbam, kad imam priliku odem na vođeni sat joge, ponekad se doma samo istegnem na 15ak minuta. Moram se vratiti nekoj cescoj praksi, i budem uskoro, vjerujem. Jer nekako nisam potpuna bez toga.

Jeste li ikad probali otici na sat joge? Kako vam se svidjelo? Ako jos niste a planirate, odite svakako…nikad ne znate, mozda vam se i svidi 🙂

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *