Putovanja

VIKEND U FUNTANI

Da su mobilne kućice za mene savršeni oblik odmora, to već i ptice na grani znaju. Pogotovo u ovo doba korone, nekako sam sigurnija kada smo manje u gužvama u zatvorenim hotelima, a više vani na zraku i u prirodi. Ponekad sam svjesna da nema druge opcije zbog temperatura, pa odemo u hotel, ali čim je vrijeme dovoljno ugodno da većinu dana provedemo vani, mi gledamo u koji kamp bismo mogli odjuriti. Nekako zbog cijene i uvjeta, te recenzija na webu, kada sam tražila kamo bismo mogli na vikend u rujnu da se malo maknemo od svega, naletjela sam na Istra Premium Camping Resort u Funtani. Valamar kampovi su mi se već više puta pokazali kao pravi pogodak što se tiče ponude za djecu, a i vidjela sam da je blizu i Dino park u koji smo već dulje vrijeme planirali otići.

Čim smo stigli, oduševila sam se samom kućicom. Uglavnom su sve na sličnu foru, no ova je imala malo drugačiji tlocrt, intimniji položaj i predivnu terasu. Čak mi se čini da je i površinom nešto malo veća od ostalih kućica jednakog kapaciteta u kojima smo boravili. Ono što mi se posebno svidjelo je pažnja na detalje poput dodanih vrata na terasi kako djeca ili eventualni kućni ljubimci ne bi mogli pobjeći van, dovoljno ormara i spremišnog prostora da ne nastane kaos u tom malom prostoru, komarnici na prozorima, zavjese za zatamnjivanje te prostrane kupaonice.

Što se sadržaja tiče, osim uređenih plaža i šetnica, uz središnji trg sa dućanima i kafićima / restoranima nalazi se ogroman kompleks vanjskih bazena. Sa dovoljno ležaljka i sunčališta, dječjim bazenom, bazenom sa toboganima te samostalnih šest tobogana, zabava za klince je zagarantirana cijeli dan. Što me se posebno dojmilo je kafić i restoran odmah pored ogromnog dječjeg igrališta, tako da roditelji ovdje stvarno mogu pojesti nešto i popiti kavu u miru barem na 15 minuta.

No sve što je lijepo kratko traje, tako smo dan i pol nakon dolaska već krenuli prema Dino Parku. Cijena ulaznica je malo paprena, 520 kn za nas četvero. Iskreno, puno previše za ono što nude. Dino show u dino areni je bio super, šetnica kroz prirodu je isto lijepa, no atrakcije su pomalo zahrđale i zastarjele. Pogotovo nama koji smo samo 2 mj prije bili u talijanskim zabavnim parkovima koji su stvarno wow. No, klincima je bilo zabavno, pa smo i mi nekako progutali taj gorki okus razočaranja jer smo stvarno očekivali nešto više za navedenu cijenu. I još jedan savjet, u blizini ima stvarno odličnih lokalnih restorana, pa se probajte raspitati kamo je dobro otići pojesti jer je ponuda hrane u Dino parku prilično ograničena. Mi smo otišli u Konobu Danijeli i stvarno se vrhunski najeli za pristojne novce. Moja iskrena preporuka.

Sve u svemu, još jedan odličan vikend u Istri koja zaista puno nudi, kako za djecu, tako i za nas odrasle. Mi se definitivno vraćamo, nadam se opet u iste kućice. Još samo da malo prilagode cijene, jer su u sezoni zaista paprene…

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *