Putovanja

Makarska rivijera – idealna za vikend uz more

Lijepo vrijeme i nekoliko blagdana koji se prije ljetne sezone mogu spojiti u produžene vikende, uvijek su dobar izgovor za bijeg na more. Barem za mene 😉 Nema toliko turista da je gužva kamo god se okreneš, vrijeme je savršeno za duge šetnje i kavice uz more, a otvoreno je dovoljno hotela i restorana da se može nesmetano uživati u boravku. Milina. Sve više preferiram proljetne dane za takve odmore, jer nam se obala tijekom sezone zaista polako pretvara u mravinjak, pa u to doba uvijek biram nešto dalje i ‘zapuštenije’ destinacije.

Obzirom da suprug ima takav posao da dio obavlja terenski, pružila nam se prilika za vikend na Makarskoj rivijeri. Bila sam sretna jer je moje jedino sjećanje na taj dio obale star preko 10 godina, a uključuje sat vremena vožnje po Brelima i okolici usred ljeta u potrazi za parkingom (kojeg na kraju nismo niti uspjeli naći), te gužvanje na plaži u Makarskoj. No, ne mogu reći da me nije malo bila frka kako će to sve skupa izgledati, jer je putovanje sa klincima uvijek izazov, a ako ne postoje neki sadržaji kojima ih možeš zabaviti, jao si ga tebi 😀

Uglavnom, spavali smo u Baškoj Vodi, gdje smo većinom i boravili. Hvala Bogu na kilometarskoj plaži pa su klinci imali posla sa šljunkom, pijeskom i vodom pa nekoliko sati na dan! Naravno da pijeska nema gdje na kraju nije bilo, a bome i mokrih tenesica i hlača, ali bili smo sami na plaži i baš smo uživali! Osim toga, ne mogu reći da ima drugih sadržaja za klince, tako da eto, barem nas je vrijeme poslužilo da smo mogli iskoristiti max od plaže.

 

Dva popodneva proveli smo u Makarskoj, koja nas je oduševila, zaista. Mene čak u mjeri da sam počela razmišljati o preseljenju i životu tamo, a koliko sam skužila, niti klinci se ne bi puno bunili 🙂 Ono što mi je na prvu upalo u oko je prilagođenost za djecu. Ok, govorim o samom centru i dijelu uz more, jer dalje nismo išli, ali svejedno je to dosta veliko područje. Šetnica uz more bez prometa, dovoljna da se klinci ne samo prošeću, nego i istrče, te ogromno dječje igralište mojima su bili dovoljni za zabavu 🙂 Uz dodatak prefinog sladoleda u kavani Romana, te kavu za mamu u kafiću na plaži koji se sjetio da i mame moraju malo odahnuti pa je postavio par trampolina, kućicu, tobogan i pješčanik za klince (na čemu im skidam kapu i preporučam i drugim mjestima na našoj obali da se ugledaju na njih) .

 

Sve u svemu, dečki su se zabavili i natrčali, mama se natrčala za njima ali malo čak i posunčala. Nadam se skorom povratku, a vama definitivno preporučam ovu destinaciju za boravak sa klincima. Van sezone, naravno.

2 komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *