Lifestyle

Zašto se odlučiti na blagdansko fotkanje?

Svoje prvo dijete rodila sam u 4 mj…za prvi Božić imao je 8 mjeseci. Svi znamo koliko je taj prvi Božić važan, pa sam ja kao i svaka friška mama nadobudna kupila lijepi outfit i odlučila kako ćemo se fotkati pred borom. Kako da ne.  Rasvjeta u kući je koma, jer je rano mrak a svjetla u dnevnoj slaba, malac neće bit na rukama nego bi puzao i dirao bor, trpa ruke u usta i slini ko nenormalan jer mu idu zubići…tako da su sve ispale slike mutne, a on se od ruku u ustima gotovo ni ne vidi, da ne govorim koliko su moje i muževe facijalne ekspresije na tim slikama zanimljive…Ako s tog prvog Božića imam dvije solidne slike, puno sam rekla. Mislio bi čovjek da kako rastu da će ići na bolje. Ali ne! Sve su nemirniji, ne žele se stati da ih slikaš, ako ih i uspiješ nagovoriti slože takvu facu da bi radije da ih nisi ni slikao…i tako meni puknuo film i odlučila sam nam prošle godine rezervirati termin za profi fotkanje! Kud puklo da puklo, izdvojit ću parsto kn i imati neke normalne fotke koje mogu podijeliti bakama i dedama, staviti na zid, kalendar i sl.

Ne mogu reći da nije bilo naporno…a bome i zahtjevno. Malac koji je tek prohodao i klipan koji bježi od kamere. Ali nakon 1h natezanja uspjeli smo napraviti par fotkica sa kojima smo svi bili zadovoljni.  I vrijedi, zaista vrijedi kao lijepa uspomena koju ćemo svi rado pamtiti.

IMG_8840    

Što je važno kada tražite studio gdje ćete odraditi božićno fotkanje? Osim cijene, ofc 🙂 Probajte se raspitati tko je već radio sa djecom, jer svi znamo da treba puuuno strpljenja jer oni lete okolo ko male mušice, plus treba imati tolerantnost da će klinci vrlo vjerojatno napraviti dar -mar po studiju (barem moji jesu, hahah).

Drugo, probajte saznati ima li studio kakvu pripremljenu tematsku scenografiju. Mi smo jedne godine otišli u lokalni studio i jedino kaj smo dobili je slika ispred bijelog platna! Katastrofa, kao da smo se išli slikati za osobnu a ne odraditi božićno fotkanje. Osim što različiti propsi daju klincima mogućnost da se igraju (što je opet super iskoristivo za fotke), same slike i atmosfera dobivaju onaj blagdanski smisao. A ako imaju i pravog djedicu, kao što je kod nas bio slučaj – ma gdje ćeš bolje!

I zadnje, ali ne manje važno, moja preporuka je da čim prije rezervirate termin, jer znate kakva je ludnica taj 12ti mjesec kamo god se okreneš, a foto studiji su doslovce krcati jer bi svi htjeli imati lijepe uspomene na Božić. A kad vidite ove slikice, pa nije im ni za zamjeriti, zar ne?

IMG_8861

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *