Lifestyle

Zašto je žena ženi vuk?

U zadnje vrijeme stalno nailazim na situacije u kojima žene jedna drugoj podmeću noge. Podbadaju, podcjenjuju, prigovaraju, ogovaraju, zabadaju noseve i osuđuju. Čemu to? Zavist? Ljubomora? Pogotovo u današnje doba kada je na društvenim mrežama sve nekako otvoreno. Pa se proslijeđuju tuđe poruke, kopiraju statusi  i seciraju komentari. Svjesna sam da je bilo toga i prije, ali kako je sada sve otvorenije, tako i ovo sve vidljivije.

Kako neki ne razumiju da smo svi u istom košu? Svi se trudimo biti sretni i uživati u ovom životu. Većina nas je prošla i trudnoće i porode, bebine prve dane….Pa umjesto da si budemo potpora u tim teškim (ali i sretnim) danima, da se podržavamo, ohrabrujemo i pomažemo, nama je ljepše crniti jedna drugu. Zar je zaista bitno tko doji a tko ne, tko koristi jednokratne a tko platnene pelene, tko dijete vodi za ruku a tko nosi okolo? Koja ima Stokke, koja Maclaren a koja neka no name kolica….Svima nam je sa klincima jedini cilj da oni budu sretni. Zar je zaista bitno u kakvim se kolicima voze i kakvu odjeću nose?

I sama sam se milijun puta našla u takvoj situaciji. Nekako kroz godine i iskustvom stekneš određene stavove i lako se desi da ako netko radi nešto suprotno totalno nesvjesno kreneš sa osuđivanjem i uvjeravanjem da je tvoj način zaista onaj bolji. Ali možda nije. Za tu osobu bar. Probajmo svi skupa biti malo otvoreniji jedni prema drugima. Tko zna, možda će baš ona osoba koju najviše osuđujemo uz malo potpore postati draga prijateljica. Držimo se skupa, budimo tu jedna za drugu….Mislim da je to važno. Za sve nas.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *